Novelty 2018, Royal Capital

”Once again, we have refined Swedish luxury”

Swedish luxury is not measured in abundance or material wealth, it is rather about freedom, sensuality and experience in nature. True to its native heritage, Royal Capital celebrates this minimalistic luxury also in its upgrades. The new Royal Capital comes with the complication date and in two different executions of 18k 5N pink gold. And being as rare as nature itself, it is available in a limited edition of 30 pieces from each execution. We welcome Royal Capital AU-1740-1 (silver dial) & AU-1740-2 (blue dial).

NY INOX CARBON LIMITED EDITION

Vi har fÄtt in ett mycket begrÀnsad antal av nya INOX carbon limited edition. Kommer i special lÄda med kamouflagekniv, extra grönt gummiband och en bumper med ficklampa.

BegrĂ€nsad till 1200 st i hela vĂ€rlden. Rek pris: 10 995, –

Ref- 241800

NYHETER FRÅN JAEGER-LECOULTRE, SIHH 2018

En femtioÄring Àgnas stor uppmÀrksamhet

Jaeger-LeCoultre tog emot med öppen famn i en helt omgjord monter mot tidigare. Den var spatiös och gav plats Ät mÄnga att sitta ner för att gÄ igenom klockor och övrigt material.

En vacker men kanske lite mÀrklig modell av en bilkaross byggd i trÀ sÄ som man gjorde förr var blickfÄnget. Jag frÄgade nytilltrÀdde produktdesigner Lionel Favre om kopplingen mellan Jaeger-LeCoultres klockor och denna skulptur i bilformat.

-Vi vill visa pÄ det skickliga hantverket i det sÀtt man tidigare byggde karosser och vi vill ocksÄ jÀmföra det med det hantverk som vi stÄr för inom Jaeger-LeCoultre.

-Även samarbetet med Argentinska lĂ€derstöveltillverkaren Casa Fagliano Ă€r en hommage till hantverksskicklighet, sĂ€ger Lionel.

Det Àr en limiterad upplaga om 100 exemplar av den Àlskade klassikern Reverso, denna gÄng med tillÀggsnamnet Tribute Duoface, som kommer att utrustas med band frÄn den kultförklarade argentinska stövelmakaren.

Lionel berÀttar vidare att man idag förutom Atmos och High jewellry kollektionen smalnat av de olika modellfamiljerna till fyra stycken: Reverso, Memovox, Rendez Vous och Master. Ett klokt drag tycker jag, det har varit för mÄnga olika namn att hÄlla reda pÄ tidigare.

Den stora satsningen för i Är ligger pÄ Memovox och som jag förstÄr av företagets VD, Geoffroy Lefebvre, Àr det inte bara en medveten satsning pÄ en nÄgot tillgÀngligare klocka utan ocksÄ en flirt med den amerikanska marknaden.

Det finns fem modeller i den nya Memovox Polaris kollektionen inklusive en dykare med alarm som Àr en remake pÄ den ursprungliga som lanserades 1968 och som blivit ett samlarur. Den fyller femtio Är och tillverkades i drygt 1700 exemplar. Den klockans utformning har sedan dess satt spÄr i alla Polaris med trekantiga index i vaniljfÀrgad super-luminova och feta visare.

PÄ damsidan Àr det serien Rendez Vous som fÄtt en syster i mellanstorlek med mÄnfas vid namn Night and Day. Denna damserie som var en av de första som enbart vÀnde sig till damer och som fÄtt ett eget familjenamn Àr ju en succé. Finns i bÄde stÄl och guld förstÄs och med eller utan stenar.

 

Allt gott!

//Britta Rossander

Foto: Mia Litström, samt pressbilder.

NYHETER FRÅN IWC, SIHH 2018

Vi besöker 150-Ärs jubilerande IWC i deras monter och gÄr sedan pÄ fest.

International Watch Company (IWC) grundades 1868 av den amerikanska urmakarpionjÀren Florentine Ariosto Jones sÄ i Är firar företaget med dunder och brak 150 Är.

Jones kom till Schweiz för han ville tillverka klockor med schweiziska verk för den amerikanska marknaden vilket inte sÄgs med blida ögon av tillverkarna i Jurabergen och GenÚve. De ville inte ha konkurrens av en amerikan. IWC ligger dÀrför i Schaffhausen vid floden Rehn i nordvÀstra delen av Schweiz. OmrÄdet köpte han av entreprenören J. H. Moser (ocksÄ med ett klockmÀrke som idag hete H. Moser & Cie och som sedan ett par Är stÀller ut i avdelningen oberoende smÄ urtillverkare pÄ SIHH). Kraften till fabriken togs frÄn floden Rehn och adressen för IWC Àr Àn idag Schaffahusen.

Sedan ett Är Àr Christoph Grainger-Herr vd och vid en frukost som vi hann med innan mÀssan öppnade pÄ torsdagen svarade han pÄ frÄgan:

-KĂ€nner du att det Ă€r ”ditt” företag nu?

-Ja verkligen – det har ju varit mitt företag lĂ€nge jag har ju arbetat under George (med efternamnet Kern tidigare VD och karismatisk men krĂ€vande visionĂ€r).

-Och jag Àr honom evigt tacksam för att han har varit min mentor sÄ lÀnge. Jag kÀnde mig vÀldigt vÀl förberedd nÀr jag tog jobbet och kÀnner att jag nu kan sÀtta min egen prÀgel pÄ det.

Jubiléet firades med en 27 limiterade serier av succéer i uppgraderad tappning som bygger pÄ olika historiska designfunktioner, viktiga modeller och komplikationer och en fest som sent ska glömmas

Bland annat provade vi hyllningsklockan Pallweber Edition ”150 Ă„r” Ref. IW505002 som visar timmar och minuter med stora siffror pĂ„ roterande skivor, en konstruktion som IWC anvĂ€nde i fickur frĂ„n 1884 och som utvecklades av urmakaren Joseph Pallweber frĂ„n Salzburg.

NĂ€r vi var i montern kom en samlare och lade upp sin klocka frĂ„n den tiden vid sidan av de tvĂ„ som brukar vara pĂ„ IWC’s museum, lĂ€ckert! Jubileumsklockan som kommer att tillverkas i 250 exemplar Ă€r gjord som ett armbandsur med boett pĂ„ 45 mm.

Modellen Portugieser Constant-Force Tourbillon Edition ”150 Ă„r” med 45 mm platinaboett, vit urtavla, mĂ„nfas och blĂ„nade visare görs i femton exemplar. Det Ă€r en klocka som knyter ihop mycket av den urmakarkunskap som finns inom IWC.

För de som inte vill ha en tourbillon finns Portugieser Perpetual Calendar Edition ”150 Years” i gult guld med blĂ„nade visare. Den tillverkas i bara 250 exemplar och lĂ€r bli en av de riktigt populĂ€ra modellerna.

Som den enda damklocka tillverkad för jubileet hade Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition ”150 Years” valts ut. Guld, 36 mm, 206 diamanter (2,26 ct) och mĂ„nfas. En riktigt snygg klocka i bra storlek som kommer tillverkas i 50 exemplar.

Nedan ser ni bilder frÄn IWC-festen.

GÀsterna hÀlsas vÀlkomna till galan

Cate Blanchett intervjuas och berÀttar att hon arbetat med IWC i mÄnga Är och bÀr klockorna privat

Cate Blanchett IWC ambassadör och VD Christoph Grainger-Herr

Fotbollspelaren Figo med svensk fru, flankerad av VD Chritsoph Grainger_-Herr och marknadfschef Franziska Gsell

Allt gott!

//Britta Rossander.

Foto: Mia Litström

Nyheter frÄn Panerai, SIHH 2018

Att det pÄ SIHH 2018 Àr herrarnas Är rÄder det ingen tvekan om men att det uttalat manliga mÀrket Panerai skulle visa en klocka som Àr en perfekt damklocka var ovÀntat.

Under presentationen visade de alla de nya modellerna inom serien Luminor Due 3 Days Automatic. Boetterna Ă€r i stĂ„l eller guld, deras diameter 45 mm, 42 mm och nytt för i Ă„r – 38 mm. En vĂ€ldigt snygg storlek som lĂ€r falla mĂ„nga pĂ„ lĂ€ppen. Även valmöjligheten för bandens fĂ€rg Ă€r utökad. Syrligt ljusgrönt eller behagligt blekt herrgĂ„rdsblĂ„ ton finns att vĂ€lja pĂ„ vid sidan av de traditionella mörka fĂ€rgerna. Det kĂ€ndes som ett lite ”piggare” sortiment Ă€n vad de brukar bjuda pĂ„. Modellen med rosĂ©guldsboett, blĂ„tt alligatorarmband och tavla i elfenbenston kĂ€nns som den mest lyckade kombinationen och lĂ€r bli en hit.

Att astronomi stĂ„r högt i kurs och har gjort ganska lĂ€nge hos mĂ„nga av klocktillverkarna kunde vi se Ă€ven nĂ„tt Panerai som visade sin första klocka med mĂ„nfas i och med modellen L’Astronomo Luminor 1950 Tourbillon Moonface Equation av Time GMT. Man (lĂ€s jag) har ju för sig att de gjort mĂ„nfas tidigare men dĂ€r mĂ„ste jag ha fel. Det Ă€r ju en ganska vanlig komplikation men de var tydliga med att tala om att detta var den första.

Klockan Ă€r en massiv bit dĂ€r boetten Ă€r 50 mm men genom att materialet Ă€r titan och det manuella verket skeletterat kĂ€nns den trots allt lĂ€tt. Att mĂ„nfasen sitter pĂ„ bakboetten Ă€r vĂ€l att betrakta som en typisk ”Paneraigrej” precis som nĂ€r de inte visade tourbillonen genom ett hĂ„l i urtavlan nĂ€r verket P.2005 utrustades med deras första tourbillon för ett antal Ă„r sedan.

L’Astronomo – Luminor 1950 Tourbillon Moonfase Equation av Time GMT har man frĂ„n Panerais sida tillĂ€gnat geniet frĂ„n Florens, Galileo Galilei, som de gĂ€rna gnuggar axel med.

Allt gott!

//Britta Rossander

Foto: Mia Litström

SIHH GenĂšve, januari 2018

DÄ var vi igÄng igen. Den 28e versionen av Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) har just slagit upp sina dörrar. Arton av Schweiz största och mest prestigefulla varumÀrken, tillsammans med sjutton mindre oberoende företag med mycket limiterad produktion, visar under en vecka sina nya kollektioner, konstruktioner och i mÄnga fall det vi kommer kalla framtida klassiker. MÀssan har sedan starten utvecklats till att bli en av vÀrldens mest viktiga eftersom det Àr hÀr vi ser de nya trenderna i sin begynnelse. Flera av de smÄ företagen tar efter mÀssan beslut om vilken vÀg de ska gÄ beroende pÄ respons, ris och ros frÄn 1500 journalister och en mÀngd inköpare frÄn hela vÀrlden.

Staden GenÚves borgmÀstare invigningstalade under söndagskvÀllens gemensamma middag. Samtliga vd:ar för de varumÀrken som stÀller ut, i den grÀddtÄrta som mÀssan liknar, var nÀrvarande och stÀllde sig alla pÄ scenen och hÀlsade oss internationella journalister unisont vÀlkomna.

 

Första dagen pÄ mÀssan bjöd pÄ mÄnga kÀra Äterseenden. Underbara urverkskonstruktören Kurt Klaus med IWC Da Vinci Perpetual Caledar pÄ sitt samvete var naturligtvis pÄ ett strÄlande humör och att detta ÄttiofyraÄriga geni fortfarande tar sig tid att tala med oss Àr en Àra. Hans betydelse för IWC kan inte nog överskattas. Han satte ju schweiziskt urmakeri pÄ vÀrldskartan igen genom sin mÀrkvÀrdiga konstruktion. Under denna mÀssa visar IWC en stor kollektion i samband med att varumÀrket firar 150 Är och en replika pÄ ett fickur frÄn förr, men idag med armband. Mer om detta vid ett senare tillfÀlle.

Kurt Klaus

Efter en första dag kan man sÀga att damklockorna har en given plats men att det Àr herrarnas Är i Är. Under dessa dagar kommer vi ha möjlighet att se alla nyheterna och fÄ chansen att plocka ut guldkornen.

Allt gott!
//Britta Rossander.

Nu Àr vi pÄ plats!

Alla chefer pÄ scenen

Jaeger-LeCoultre inspektion av klockor

Wilhelm Schmid vd pÄ A. Lange & Söhne bjuder pÄ tÄrta till minne och Àra av Walter Lange

Foto: Mia Litström

Det kanske ligger rÀtt i tiden för dig att byta jobb?

Vi söker tvÄ sÀljare till KRONS i Stockholm

AB Nymans Ur 1851 Àr ett svenskt familjeföretag inom klock- och smyckesbranschen med en historia som har sin begynnelse Ă„r 1851. I företaget ingĂ„r följande butiker: Nymans Ur 1851 i Stockholm och VĂ€sterĂ„s, KRONS i Stockholm, Klockmaster VĂ€sterĂ„s samt Tidemann i Oslo. AB Nymans Ur 1851 driver Ă€ven den auktoriserade e-handelsbutiken av mĂ€rkesklockor och smycken online, klockor.nu. Under december 2015 lanserade Nymans Ur 1851 Ă€ven ett eget smyckesmĂ€rke, Rare Jewelry som Ă€r i high-endsegmentet och tillverkas i en ateljĂ© pĂ„ Östermalm. AB Nymans Ur 1851 har Ă€ven Nordens största och mest moderna serviceverkstad för klockor. Urmakarna Ă€r alla certifierade och har en utbildning frĂ„n IHU Urmakarskolan och dessutom specialutbildningar för de varumĂ€rken Nymans Ur 1851 representerar. Utöver urmakarna i serviceverkstaden finns Ă€ven urmakare i butikerna för att kunna erbjuda service pĂ„ plats.

 

Vi pÄ Krons arbetar med kunden i fokus
Som sÀljare ger du ett gott första och sista intryck till kunden. Du tar initiativ till sÀljande kundmöten, hjÀlper och inspirerar med dina klockkunskaper. Tillsammans med teamet har du ett stort ansvar för den dagliga försÀljningen och arbetar proaktivt för att nÄ uppsatta försÀljningsmÄl.

Vi söker dig med kompetens inom och med en personlighet, enligt nedan:

Som har erfarenhet frÄn detaljhandeln, gymnasieutbildning eller mer och behÀrskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person Àr du ödmjuk, lyssnade och ger ett varmt intryck. Vi önskar att du genom din personlighet uppnÄr goda relationer bÄde med kunder och leverantörer, samt dÀrigenom vÄra mÄl.

Vad fÄr du?

VÀlkommen till ett hÀrligt gÀng som sÀtter kunden i fokus. VÄr kultur kÀnnetecknas av driv, engagemang, respekt, proffsighet och omtanke. Vi som bolag fÄr höga vÀrden i medarbetarundersökningen som görs Ärligen, ett medelvÀrde pÄ 4,15 av 5. Vi erbjuder intern utbildning i Nymans Ur Academy. Bra förmÄner i form av friskvÄrdsersÀttning. Ett ledarskap som kÀnnetecknas av resultat och teamfokus.

Om tjÀnsten:

TjÀnsterna Àr bÄde en heltidstjÀnst och en deltidstjÀnst (helger) och tilltrÀde sker efter överenskommelse. Vi tillÀmpar sex mÄnaders provanstÀllning. Vi har kollektivavtal, detaljhandelsavtalet. Om denna tjÀnst lÄter intressant ber vi dig motivera varför vi ska vÀlja just dig, med ett personligt brev och CV till HR Chef Madeléne Granath madelene@nymansur.com. Sista ansökningsdag Àr den 22 jan 2018.

 

IWC celebrate its 150th birthday

The IWC Jubilee collection will comprise a total of 27 limited-edition models from the Portugieser, Portofno, Pilot’s Watches and Da Vinci families.

The 18-carat red gold wrist-watch, the IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years” (Ref. IW505002), features a white dial with a lacquered fnish, white display discs, and a blued seconds hand. As a reference to the design of the historic Pallweber watches and a tribute to F. A. Jones – the American watch-maker who founded IWC – the windows of the digital display are labelled as “Hours” and “Minutes”.

This wrist-watch is available in a limited edition of 250.

The IWC Tribute to Pallweber Edition “150 Years” (Ref. IW505002)

IWC’s frst-ever wrist-watches to feature jumping numerals in a digital display are one of the special highlights of the Jubilee collection. They show the hours and minutes in large numerals on rotating discs.

IWC was already using this form of time display in pocket-watches back in 1884. With the Pallweber pocket-watch presented in summer 1884 IWC ushered in the digital era, and the frst pocket-watches with jumping numerals left the workshops. The latter were based on the Pallweber system developed by the Austrian, Salzburg-based watchmaker, Josef Pallweber, and showed the hours and minutes in large numerals on rotating discs.

The IWC Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition “150 Years” (Ref. IW459304)

This was a style the company cultivated towards the end of the 1980s and during the 1990s with models like the diamond-set Lady Da Vinci in yellow gold, Reference IW8435. The Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition “150 Years” has an 18-carat red gold case, a white dial with a lacquered fnish, and blued hands. It is available in a limited edition of 50 watches. The watch has a moon phase display at “12 o’clock”. The case and moving lugs are completely covered by 206 pure white diamonds (= 2.26 carats).

The IWC Da Vinci Automatic Edition “150 Years” (Ref. IW358102)

With its small seconds at “6 o’clock” it is the frst watch to be powered by the new IWC-manufactured automatic 82200 calibre with a Pellaton winding system and a power reserve of 60 hours. The Da Vinci has a stainless-steel case, a blue dial with a lacquered finish, and rhodium-plated hands. It is available in a limited edition of 500 watches.

 

 

 

SJÖÖ SANDSTRÖM ROYAL CAPITAL, NOVELTY 2018

Royal Capital kombinerar skandinavisk design med en utprÀglad minimalism och enkelhet. Sjöö Sandström tog ett stort steg i svensk urmakarhistoria den 5 september 2014 nÀr de slÀppte Royal Capital Gold (AU-1440-1). Klockan vann guldmedalj pÄ Swedish Design Awards och uppskattades mycket av kunder frÄn hela vÀrlden. Nu Àr det tid att fortsÀtta arvet inom Royal Capital familjen.

Vaucher Manufacture har tillverkat urverk i Fleurier, Schweiz, sedan mitten av 1800 talet och Sjöö Sandström Àr oerhört stolta att fortsÀtta vÄr resa tillsammans med dem.

Private Meeting

Som en del av lanseringen av den nya Royal Capital vill Sjöö Sandström ocksÄ introducera ett nytt koncept. Det hÀr exklusiva konceptet erbjuder dig en privat session dÀr Sjöö Sandström delar deras perspektiv pÄ svensk lyx och ger dig en unik chans att fÄ en glimt av klockan samt Àven möjlighet att lÀgga din bestÀllning.

Kontakta oss pÄ info@krons.se för mer info. Möten kommer att hÄllas i olika delar av Sverige